Zvířata ze ZOO

Slon africký

Slon africký je největším žijícím suchozemským savcem, dospělý jedinec dosahuje výšky až 4 metrů. Slon africký žije na různých místech v jižní části Afriky (od Sahary). Obývá velmi rozmanité prostřední, od deštných pralesů, savan až po horské oblasti s výškou 5 000 m. n. m. Slon je poměrně přizpůsobivý a dříve se vyskytoval na celém území kontinentu, na některých jeho částech ale byl už vyhuben.

Slon africký / Loxodonta africana

Třída: Savci
Řád: chobotnatci
Výskyt: Afrika, jižně od Sahary
Výška: 3-4 metry
Délka: 7-9 metrů (samice 6,5 až 8,5 metru)
Hmotnost: 6-7 tun (samice 4 tuny)
Délka života: 60-80 let
Rychlost: 6 km/h – 40 km/h
Stupeň ohrožení: zranitelný

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *